top of page

A LEGJOBB NYÁRI HAJÁPOLÁSI TIPPEK ÉS RUTINOK


Ahogy a nyaralási terveink egyre közelebb és közelebb kerülnek, azon kapjuk magunkat, hogy azokról a hosszú, napsütéses napokról álmodozunk, amelyek úgy tűnnek, hogy örökké tartanak. A medencébe csobbanva hogy hűtsük magunkat, érezzük a homokot a lábujjaink között, amikor mezítláb sétálunk a tengerparton. Ilyenkor érezzük a legjobban magunkat, ahogy a napok lassan hosszabbak és melegebbek lesznek. Nincs is ehhez fogható.


De legyünk őszinték, ez egy abszolút rémálom lehet! Kezdve attól, hogy állandóan magyarázkodunk az embereknek, hogy a páratartalom miatt nézünk ki úgy, mint egy oroszlán, egészen a nyári félelmekig, hogy a sós víz, vagy a klór milyen kárt okozhat a hajunkban - ez egy kicsit érzelmi hullámvasút! A nyaralás során a hajunknak a szokásosnál kicsit több TLC-re van szüksége.


Azért vagyunk itt, hogy átbeszéljük a legjobb nyári hajápolási rutinokat és tippeket, amelyeket bevethetsz, hogy ezen időszakban a hajad is olyan egészséges és boldog legyen, mint amilyen te magad is vagy a nyári hónapokban. Hurrá!



RUTIN: Hogyan vigyázz a hajadra úszás közben.


Kezdjük a haj védelmével. Akár a medencében lazítasz, akár a tengerben szörfözöl, létfontosságú, hogy megvédd a hajad. A sós víz és a klór kiszáríthatja a hajadat, és még a szokásosnál is töredezettebbé teheti. Egy kis előre tervezés még sose ártott senkinek sem. Ezért ha tudod, hogy úszni fogsz, egy jó úszás előtti hajvédelmi rutin sokat segíthet.



1. lépés: Mielőtt a vízbe mész, előtte való este használj hidratáló fejbőrápolót, ez segít, hogy a fejbőröd ne legyen túl száraz attól, hogy egész nap ki van téve a napnak és a víznek.



2. lépés: Közvetlenül azelőtt, hogy belevetnéd magad a gyönyörű, kristálytiszta vízbe, nedvesítsd be a hajad! Lehet, hogy ez bután hangzik, hiszen a hajad úgyis vizes lesz, de ha a vízbe lépés előtt nedvesíted meg a hajad, így nem fog annyi sós vizet, vagy klórt felszívni.


Extra tipp: Vízbe lépés előtt kend be hajad haj maszkkal, vagy hajban maradó pakolással, ezzel is extra védelmet biztosítva. Ez bezárja az összes nedvességet a hajadba, és megakadályozza, hogy a hajad elveszítse szépségét.



Szóval, túlvagy az összes haj-tippen (eddig remekül sikerült!) és a legjobb napod volt az úszás és a barnulás terén, de mit csinálsz a hajaddal mindezek után?


4. lépés: A legtermészetesebb érzés lehet, ha teljesen megmossuk a hajunkat, azonban hacsak nem tudjuk, hogy másnap nem fogunk újra úszni, jobb, ha csak kiöblítjük. A mindennapos hajmosás káros lehet, ezért ha tudod, hogy másnap úszni fogsz, akkor az egyszerű öblítés segít megszabadulni az esetleges klóros vagy sós víztől. Az extra hidratáltság megkötése érdekében javasoljuk, hogy az öblítés után nyomd ki (ne dörzsöld!) a felesleges vizet, és használj hajolajat.


Extra: Mindannyian jártunk már úgy, hogy épp most csináltattuk meg a mesés új szőke hajkoronánkat, csakhogy aztán nyaralni menjünk, aminek a végén inkább Grincsként nézzünk ki, mint csodásan.


Ez most egy kicsit tudományos lesz, szóval, lányok... Tudjátok, milyen zöldes árnyalatú a hajatok? Ezt valójában a legtöbb klóros medencében található réz-algaölő szerek okozzák. Vicces (kissé undorító) tény, hogy ezek azért vannak, hogy megakadályozzák az algásodást a medencékben. Ahhoz, hogy ez ne befolyásolja ragyogó balayage-odat, használj vízálló, védő hajápolót, vagy akár valamilyen sapkát is viselhetsz.



TIPPEK: Hogyan ápoljuk a hajunkat, ha nedves



Nos, mi a helyzet a nedves haj ápolásával? Szóval, befejezted a napodat a medencében, és úgy döntöttél, hogy megmosod a hajad, hogy friss és szép legyen, mielőtt naplementekor elindulsz egy italra - Csodásan hangzik nem? A vizes haj ápolása azonban gyakran olyasmi, amit az emberek figyelmen kívül hagynak, mivel hajlamosak azt gondolni, hogy a hajápolási rutinjukat már lezárták, amint kilépnek a zuhany alól. *Ta-daaa!* De valójában ez nem így van! Figyeljetek és tanuljatok, hölgyeim!


A hajad akkor a legérzékenyebb, amikor nedves. Ez azért van, mert amikor a haj nedves, a hajszálakat alkotó fehérjék, az úgynevezett keratin, gyengébb hidrogénkötéseket képeznek, ami alapvetően azt jelenti, hogy hajlamosabbak a sérülésre.


1. Tipp: Ez a nedves hajápolásra vonatkozó tipp nem biztos, hogy mindenkinek megfelel, de ha teheted, fésüld meg a hajadat, amikor száraz, mielőtt a zuhany alá állsz. Nedves állapotban a hajunk nem állnak vissza természetes módon a helyükre, mint szárazon, így a kefét végighúzva rajtuk, megritkíthatja értékes hajadat. Ügyelj arra, hogy soha ne fésüld túl agresszíven a hajad, és a hajvégektől kezdve haladj felfelé.


Tipp 2: Hősugárzó eszközök. Bármennyire is csábító, soha, de soha ne használjuk őket nedves hajon! Ha belegondolsz, ha a hajadon víz van, és ezt a vizet felmelegíted, akkor lényegében felforralod a hajadon lévő vizet, ami viszont megfőzi a hajadat! Ezért a GLOWWA mindig azt ajánlja, hogy hagyd a hajadat levegőn száradni, vagy, törölközővel szárítsd meg részben, majd fújd át egy jó minőségű hajszárítóval.



TIPPEK: Hogyan védjük a hajunkat a naptól


Legyünk őszinték, nem lehet felülmúlni azt az érzést, amikor ránk süt a nap. Bármennyire is szeretjük a napot, az UVB- és UVA-sugarak szuperül károsíthatják a hajunkat, ezért fontos, hogy megvédjük. Ezek a sugarak gyengítik hajunk fehérjeszerkezetét, elszívják belőle a nedvességet, és csökkentik hajunk természetes rugalmasságát, ami miatt az könnyebben törik. *Nagyszerű...*


Ahogyan nem ülnénk ki a napra anélkül, hogy bekenjük a bőrünket naptejjel, úgy a hajunkat sem szabadna SPF nélkül hagyni.


1. tipp: Válassz olyan hővédő spray-t vagy kondicionáló maszkot, amely véd az UV-sugarak ellen, így a hajadat megóvod az elszíneződéstől, a szárazságtól, a töredezett hajvégektől és a göndörödéstől. Mindig érdemes egy kis extra terméket alkalmazni a hajvégekre, mivel a hajvégek gyakran sokkal sérülékenyebbek.


Tipp 2: És ne feledkezzünk meg a fejbőrről sem. A napon nagyon könnyen leéghet, ezért mindenképpen használj SPF púdereket a fejbőrödre. Rengeteg nagyszerű áttetsző SPF por van a piacon, amit ugyanúgy használhatsz, mint egy száraz sampont! Vagy mindig ott van a régi, megbízható baseball sapka, ha laza megjelenésre vágysz.



TIPPEK: Egészséges életmód, egészséges haj


Tudjuk, hogy már hallottad, minden belülről indul *milyen közhelyesen is hangzik*. Mégis, ez annyira igaz, ha belül egészséges vagy, az meg fog látszani kívülről is!


Az öngondoskodásnak nem kell hosszadalmasnak lennie, lehet egyszerű, gyors és könnyű is.



1. tipp: Figyelj a hidratáltságra, s igyál sok vizet. Egy egyszerű trükk, hogy mindig legyen nálad egy vizes palack, így mindig kéznél van, és lassan szokásoddá válhat az állandó folyadékpótlás.


2. tipp: Ügyelj arra, hogy a gyümölcsök és zöldségek ne maradjanak ki a tápláló és kiegyensúlyozott étrendedből. Miért ne próbálnál meg egy adag gyümölcsöt hozzáadni a reggelidhez, vagy egy turmixot elkészíteni uzsonnára?


Soha nem rossz ötlet, ha egy kis lendületet adsz a hajadnak, a GLOWWA hajápolás segíthet, hogy a hajad megkapja azokat a tápanyagokat és támogatást, amelyekre szüksége van ahhoz, hogy egész nyáron egészséges maradjon. A GLOWWA kapszulák a hajra specifikus összetevők tökéletes keverékét tartalmazzák, beleértve a biotint, cinket, L-lizint, B5&B6-ot, niacint, MSM-et, C-vitamint és kókuszvizet, hogy hajad egész évben egészséges legyen.


Tessék, itt van tehát az összes nyári hajápolási tipp és rutin, hogy a nyári hónapokban is olyan ragyogó legyen a hajad, mint amilyen te vagy. Ne feledd, hogy mindig védd és tápláld a hajad, elvégre az a koronád, amely segít abban, hogy önmagad legyél.



17 views0 comments
bottom of page